Foto Erik Ardelius_2 MB.jpg

OM

Siri Helle är psykolog, författare och föreläsare och brinner för att sprida kunskap kring vad som skapar ett hälsosamt och meningsfullt liv. Arbetar på allmänpsykiatrisk mottagning i Stockholm med utredning och KBT-behandling. Som föreläsare delar hon med sig av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik. Hennes texter går att läsa i bland annat Modern Psykologi och Dagens Nyheter.

Aktuell med handboken Smartare än din telefon (Natur & Kultur, 2019) om hur man får en sund relation till sin mobil. Tidigare utgivit romanen Bränn alla broar (LB förlag, 2018), en smart feelgood om hur det som skapar lycka inte alltid är det vi tror. Medförfattare till handboken Ensam eller stark - åtta principer för framgångsrika team (Natur & Kultur, 2017). Boken handlar om att genom samarbete skapa hälsosamma arbetsmiljöer och ligger till grund för TED-talket "How to Cure Selfishness".

Mottog Lilla Psykologpriset år 2017 för sitt arbete med att sprida psykologin till en bredare allmänhet. Undervisar om vetenskapspopularisering vid Stockholm Universitet.