BÖCKER

 

 
Natur & Kultur, januari 2019

Natur & Kultur, januari 2019

Smartare än din telefon

Vi översvämmas av larmrapporter om vår teknik. Det sägs att mobiler och sociala medier gör oss stressade, ytliga och ofokuserade. Men faktum är att det bara är halva sanningen. Forskning visar att den kritiska frågan egentligen inte är om du använder mobilen, utan vad du använder den till. Det finns mängder med användningsområden som faktiskt förbättrar våra liv. Bortanför slöskrollandet kan våra mobiler göra oss gladare, mer produktiva och föra oss närmare människorna vi älskar. Det handlar om att lära sig hur.

Mellan alla ramaskrin och pekpinnar i den här frågan är det så vilsamt att läsa en guide som är så nyanserad och väl underbyggd. Jag hade praktisk hjälp redan från kapitel ett. Den här boken borde bli obligatorisk undervisning för både ungdomar och vuxna!
— Anna Bennich Karlstedt, leg. psykolog, författare och expert i TV4 Nyhetsmorgon
Louise Bäckelin förlag, januari 2018

Louise Bäckelin förlag, januari 2018

Bränn alla broar

Utåt sett har Liv Björk det perfekta livet. Hon har ett välbetalt finansjobb, gör avundsvärda uppdateringar på Instagram och dricker hälsosmoothies till frukost. Så varför är hon så olycklig? I tonåren skrev hon ett brev till sig själv, som hon skulle läsa om hon någon gång övervägde att ta sitt liv. I brevet finns en uppmaning att ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat. Liv bestämmer sig för att ge det tre månader. När hon träffar den idealistiska gatukonstnären Sanna öppnar sig plötsligt en värld av nya möjligheter - samtidigt som det utsatta dödsdatumet kommer allt närmare.

Bränn alla broar är en skönlitterär debut om framgångshets, stress och jakten på lycka. Om hur att vara nöjd stundtals kan vara den största revolutionen. Utsedd till "Månadens pärla" på Adlibris.

All royalty går till Against Malaria Foundation, världens i dagsläget mest effektiva välgörenhetsorganisation. Läs mer på Giving What We Can.

Bränn alla broar är en riktig liten pärla för den som gillar samtida romaner och jag är imponerad över hur Siri Helle hanterar berättarkonsten och de ämnen hon tar sig an.
— Johannas Wistedt, recensent i Amleia
 
Natur & Kultur, september 2017

Natur & Kultur, september 2017

Ensam eller stark - åtta principer för framgångsrika team

Går det att bota egoism? Ensam eller stark är något så ovanligt som en bok om team, skrivet av ett team. Här presenteras den psykologiska forskningen bakom ett välfungerande samarbete med exempel från Super Mario, Sagan om ringen och Fortune 500-företag. Allt du behöver veta för att skapa en positiv arbetsmiljö - i teamet, organisationen eller varför inte hela vår planet?

Som författare står konsulterna från Psykologifabriken med Oskar Henrikson i spetsen. Boken innehåller inte mindre än 101 träningstips hämtade från vårt psykologiska gym Habitud.

Årets projektbok 2017.
— Vinnare av Projektforums pris